国家开放大学人文英语1单元自测3 答案
一、选择填空
题目1
正确
获得10.00分中的10.00分
未标记标记题目
题干
—Oh, no! It's raining. We can't go skating on the square.
— ____________
选择一项:
A. Well done !
B. What a shame ! 正确
C. What a surprise !
反馈
解析:本题考核“表示遗憾”的交际用语。Well done“干得不错”,What a shame“太可惜了;真遗憾”, What a surprise“大吃一惊”。根据句意:“外面正在下雨,我们不能去广场滑旱冰了” 。
正确答案是:What a shame !
题目2
正确
获得10.00分中的10.00分
未标记标记题目
题干
—Tomorrow will be fine. Shall we go out for a picnic?
—_____________________.
选择一项:
A. Sounds great 正确
B. Good luck
C. Have fun
反馈
解析:本题考核“询问意见”的交际用语。句意为:明天天气很好。我们去野餐怎么样?问句是在提出建议,根据句意,这道题应该选择A.
正确答案是:Sounds great
题目3
正确
获得10.00分中的10.00分
未标记标记题目
题干
The train is running fifty miles ______.
选择一项:
A. an hour 正确
B. the hour
C. a hour
反馈
译文:火车每小时时速五十英里
解析:表示“每个,”可以用不定冠词a/an,hour音标中以元音开头,所以用an。
正确答案是:an hour
题目4
正确
获得10.00分中的10.00分
未标记标记题目
题干
Tom is good at playing ________ piano.
选择一项:
A. a
B. an
C. the 正确
反馈
译文:汤姆擅长弹钢琴。
解析:本题考查定冠词the的用法。乐器的前面要加定冠词the。
正确答案是:the
题目5
正确
获得10.00分中的10.00分
未标记标记题目
题干
He is respected as a very aggressive and ________ executive.
选择一项:
A. competitive 正确
B. complete
C. complicated
反馈
译文:他是一位锐意进取、竞争意识很强的主管,颇受尊敬。
解析:competitive,竞争的;complete,完全的,完整的;complicated,复杂的。
正确答案是:competitive
题目6
正确
获得50.00分中的50.00分
未标记标记题目
题干
二、阅读理解:选择题(每题10分)
Three Things to Bring you More Friends
Do you lack friends? Do you want to make more friends? If so, you may read on…
There's a certain beauty in being a lone wolf. You have more time to do the things you want to do. But if you want to make more friends, and do things together with them, please consider these suggestions on how to meet people and form strong, lasting friendships.
Spend more time around people and talk to them. If you want to make friends, you first need to put yourself out in order to meet people. Friends seldom come knocking on your door while you sit at home playing computer games.
Participate in an online community. You don't necessarily need to have a lot of common interests with people in order to make friends with them. Social networking sites such as Wechat, , Twitter, and My Space are great way to meet new people and learn more about the people you meet.
Join a sports team. A common misunderstanding about this is that you have to be really good at playing a particular sport in order to make friends with others on the team, but not all teams are so competitive. As long as you enjoy the sport and support your teammates, joining a local team could be a great way to make new friends.
1. How many ways the author suggests on how to make more friends? 回答正确
A. Three.
B. Four.
C. Two.
2. If you want to make more friends, first you need to?回答正确
A. join a club.
B. chat on the internet.
C. put yourself out.
3. What is the meaning of the word “online” in paragraph3? 回答正确
A. 直线的
B. 在线的
C. 线下的
4. What is misunderstanding about joining a sports team? 回答正确
A. You have to be good at playing a particular sport.
B. You must enjoy the sport.
C. You must support your teammates.
5. The main point of this passage is about 回答正确
.
A. how to talk with friends.
B. how to make more friends.
C. how to study English well.
反馈
答案: 1. A 2. C 3. B 4. A 5. B
解析:
这是一道细节题。本题的意思是“作者建议了几种交更多朋友的方式?”。文章的第二、第三和第四段分别介绍一种交朋友的方式,所以选择A。
这是一道细节题。本题的意思是“想要交更多朋友,首先要做什么?”,在文章中的第二段第二句可以找到答案,you first need to put yourself out in order to meet people.交朋友,首先必须要走出去,所以选择C。
这是一道词汇题。在这一段后面举例说明了什么online community(在线社区),比如:大家熟悉的Wechat, 等,所以我们猜测online的意思是“在线的”,所以选择B。
这是一道细节题。在最后一段的第二句中A common misunderstanding about this is that you have to be really good at playing a particular sport,关于这个的一个普遍误解就是你要擅长一种特殊的运动,其实作者最后一句想说的是,只要你能享受这项运动并能支持同伴,加入运动队就是可以交到更多朋友很好的方式,所以选择A.
5. 这是一道主旨题。文章在一开始就这样提问:“你缺少朋友吗?你想要更多的朋友吗?如果想,你也许可以读……”,后面又给出了三种交朋友的方式,所以本题选择B.
(注:文档可能无法思考全面,请浏览后下载,供参考。)