2022年河南工业贸易职业学院单招英语题库及答案解析
学校:__________ 姓名:__________ 班级:__________ 考号:__________
题号 得分 一、单选题
1.It is required that the money _____ paid immediately. A.will be B.must be C.be D.is 答案: C
2.I didn’t hear the phone I _____ asleep. A.must be B.should be C.must have been D.should have been 答案: C
3.They felt _______ when they heard the wonderful news.
1
一 二 三 四 总分 A.exciting B.excited C.to be excited D.to excite 答案: B
4.We had thought the examination would be difficult, but it ________ easy. A.turned B.came C.appeared D.proved 答案: D
5.Was it ________ the conference of APEC that made Shanghai the focus of the world then? A.holding B.to hold C.held D.having held 答案:
2
A
6.Once _____, the show can never be forgotten. A.see B.seeing C.to see D.seen 答案: D
7.I have five color pencils. One is red, ____ is blue and _____ are green. A.another, other B.the other, others C.anther, the others D.the others, other 答案: C
8._______ you are happy, it doesn’t matter what you do. A.as long as B.since C.only D.although
3
答案: A
9.——You missed a good chance ——Yes. I ____that job when it was offered A.should take B.must take
C.should have taken D.must have taken 答案: C
10.You have made a few mistakes in your composition but ____you have done well.
A.on the whole B.generally speaking C.on the other hand D.first of all 答案: A
11.—These grapes look really beautiful.—They()! See the price,$ 3.99 a pound.Too expensive, aren\"t they? A.would
4
B.could C.might D.should 答案: D
12.When he got to the station,the train ________. A.was left B.had left C.has left D.would left 答案: B
13.The ice isn’t thick enough(). A.to skate B.to skate on C.skate D.skate on 答案: B
5
14.When doing experiments,one cannot rely too much upon the human senses to make________observation. A.accurate B.casual C.eventual D.potential 答案: A
15.As an adult, you have to tell the right _______ the wrong. A.from B.with C.to D.off 答案: A
二、完形填空
1.There was once a great general named Napoleon. He was in the camp reviewing his _______ one day when he ______ a little boy. “What are you doing here?” the general asked the boy. “ I ______ the army, sir.” The boy replied. “ _____ do you do in the army?” the general asked him. “ I’m a drummer, sir.” The boy answered proudly. Napoleon ordered, “ _______ your drum here, then.”
6
The boy got his drum and _____. “ Now,” said Napoleon, “ Sound the general.” That was the signal given in the army one hour before marching. It gave the men time to ______ the tents, put things ______ the carts, and get _______ ready for the line of march. The drummer sounded the general. “ Good!” cried Napoleon. “Now ______ the march,” that was the signal for soldiers to take its place in the column. 1)( ) A.troops B.soldier C.lessons D.men 答案: A 2)( ) A.looked at B.saw C.played with D.ran into 答案: B 3)( )
7
A.come after B.enjoy C.join D.belong to 答案: D 4)( ) A.Where B.What C.How D.Why 答案: B 5)( ) A.Make B.Carry C.Take D.Bring 答案: D
8
6)( )
A.started to beat B.sat down C.stood ready D.beat 答案: C 7)( ) A.get into B.put up C.put down D.get out of 答案: C 8)( ) A.under B.beside C.before D.into 答案:
9
D 9)( )
A.something B.nothing C.everything D.anything 答案: C 10)( ) A.sing B.beat C.sounded D.strike 答案: B
三、阅读理解
1.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项
vitamin d is essential for bone-building,cognitive function,joint health,immune function,blood sugar control, positive mood and more.it can help prevent many
10
diseases.some studies suggest that the lower your vitamin d level is,the higher your risk of death from any cause will be.however,it's not a great idea to just grab a supplement(补充物)off the drugstore shelf and start taking it.since many of us are deficient in vitamin d,also known as the \"sunshine vitamin”,doctors will often give us a prescription(处方)for high levels of vitamin d supplements,with doses ranging from 2,000 to 10,000 iu (international units) per day,up to 50,000 iu per week,and sometimes even more.but like all good things,it's possible to get too much of it.\"very big doses of vitamin d can cause a build-up of calcium in the blood,which leads to nausea,vomiting,poor appetite,weakness,and weight loss,\"says madeline basler of real you nutrition.here's the bigger issue: any extra intake of,vitamin d can get stored in the body.\"a build-up of stored vitamin d can cause avoidable problems,\"says marra francis,medical director at everly well,\"leading to problems such as kidney stones.\"the average daily recommended amounts vary based on your age.the national institutes of health set the recommended dietary allowance for vitamin d at 600 iu daily for infant,children,and adults up to 70 years old. adults aged 71 and older need 800 iu,since the ability to absorb vitamin d drops with age.people who are obese may also need more vitamin d because the fat cells take it up,making it less available for use by the body.in winter when you're getting less sun exposure,some experts say it's safe to take daily doses of around 1,000 to 2,000 iu without any risk of complications(并发症).though you'll get a bit of vitamin d from foods—including fatty fish beef liver,cheese,egg yolks and mushrooms,plus fortified foods like milk,orange juice,and cereal—the amounts are so small that there's little need to
11
worry that they’ll put you over the daily does. 1)what can we infer from paragraph 1? A.we can actually reduce the risk of death. B.people don't really know vitamin d well.
C.vitamin d supplements are necessary for everyone.
D.vitamin d should be supplemented carefully despite its importance. 答案: D
2)he underlined part \"are deficient in\" in paragraph 2 probably means “ ”. A.having an inadequate amount of B.paying much attention to C.being interested in D.being concerned about 答案: A
3)how much vitamin d should a healthy 60-year-old lady take daily in summer? A.about 800 iu. B.about 600 iu. C.no less than 1,000 iu. D.no less than 5,000 iu.
12
答案: B
4)what does the last paragraph mainly talk about? A.what other ways people can take to get vitamin d B.what foods we should eat every day to balance our diets. C.whether daily foods would overdose people with vitamin D.whether vitamin d can be supplemented by the foods we eat. 答案: C 四、翻译
1.My father told me not to spend so much time playing computer games. 答案:
我父亲告诉我,不要花太多时间玩电脑游戏。
2.Not knowing how to translate the sentence, she turned to the teacher for help. 答案:
不知道如何翻译这个句子,她去向老师请求帮助。 3.I’ll call you if I find something useful 答案:
如果找到什么有用的(东西),我就给你打电话。 4.Hurry up, or you will be late.
13
答案:
快点儿,不然你要迟到了。
5.I bought a second-hand car when I got my first job. 答案:
我找到第一份工作的时候,买了第一辆二手车。
14